2020. január 30., csütörtök

155 cm, Salomon XDR Focus carving síléc (2019-es modell) - Jelenlegi ára: 39 990 Ft

Alapadatok:
Hossz: 155 cm
Rádiusz/fordulókör: 12 m
Szélességi paraméterek: 120-72-99
Technológia jellemzők:
All-Terrain Rocker technológia
Monocoque konstrukció
Easyflex technológia
Salomon Lithium 10 gyári kötéssel (rugóerősség 3. 0-10. 0 DIN között állítható)
 
Salomon XDR Focus (2019-es modell):
Egy igazi pálya léc, amely szerkezetének köszönhetően rendkívül könnyű és az all-terrain Rocker technológiájának hála egyszerűen is irányítható bármilyen hóról is legyen szó. Legyen friss, buckás, nedves vagy ratrakolt, ezzel a léccel a kevésbé gyakorlott sízőknek is öröm a kanyarodás.
All-Terrain Rocker technológia:
A „ Rocker“ sílécek ívének eleje és végpontja közelebb van egymáshoz, mint a hagyományos síléceké (camber), mivel mindkét oldala pár centiméterrel a vége előtt enyhén fel van hajlítva, hogy pontosan mennyivel, ez adott típusoktól függ.   A síléc terheletlenül előhajlított állapotban van, középső része a talajon fekszik, csőre és a léc vége felhajlik. Talpán terhelve és terheletlenül azonos profilt képez. Megdöntve fokozatosan nő az effektív élhossza. Előnye, hogy kezdőként, középhaladóként könnyebben elsajátítható vele a kanyaródás, mivel talpon fordulva kisebb felületet kell mozdítani, illetve élre fordítva kijön a léc hosszúságából fakadó stabilitás. Hátránya inkább a verseny síknél jön elő.
Monocoque konstrukció:
Salomon technológia újdonsága volt az évezred kezdetén, amely annyira bevált, hogy még jelenleg is alkalmazzák. Lényege, hogy a síléc oldala megegyezik a tetején lévő azonos bevonattal (monocoque). Ez jóval nagyobb szilárdságot ad a lécnek, ami növeli a tapadást és manőverezhetőséget a kanyarokban.
Easyflex technológia:
A léc közepe lágyabb, ezért erősebb kanyarváltásoknál is puhán viselkedik a léc, nem vezeti félre a kanyarokat.
 
Állapot:
A felső felületén használatból fakadó apróbb karcok lehetnek, de szép szinte újszerű állapotú. Talpa hibátlan, éle széles (kb. 2 mm), ami még sokszor élezhető. Frissen élezve és waxolva.
 
Kinek ajánlóm:
Elsősorban kezdő és középhaladó síelőknek ajánlom, mivel könnyű, ezért alacsonyabb sebességnél is könnyen irányítható.
A megfelelő hosszúságú síléc kiválasztását nem csak a magasságunk, hogy milyen fajta pályán szeretnénk használni, hanem még a sí tudásunk is befolyásolja. Alapvetően a megfelelő méret a vállunk és fejünk teteje közé esik, azonban ezek közül kivételt képeznek az All Mountain Rocker lécek, amelyeknél akár hosszabb léc is választható. Ebben a tartományban lehet ingadozni, a rövidebb és hosszabb síknek is megvan az előnyük. Rövidebb ívekre, kurtább és alacsonyabb rádiuszú, hosszabb ívekre és a sebesség szerelmeseinek, hosszabb és magasabb rádiuszú (fordulókörű) sílécet ajánlok.
 
Rocker kialakításának köszönhetően 160 cm-es testmagasságtól ajánlom.
Nézz körül a többi sífelszerelésem között is!

Jelenlegi ára: 39 990 Ft
Az aukció vége: 2020-02-20 14:57 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése