2020. május 24., vasárnap

Igazi ritkaság! Patinás eredeti állapotú katonai Gub Glashütte óra cal: 60 szerkezettel 1950 évek - Jelenlegi ára: 33


A Glashűtte  német kisváros nevét minden órakedvelő jól ismeri.
Közismert, hogy a német újraegyesítés után szinte nyomban a német óragyártás is magára talált. Az is, hogy az egykor volt márkák újraaktiválódtak és Glashütte óraipara – melynek magjait még  a 19. században maga Ferdinand Adolph Lange vetette el  ma már újra teljes fényében ragyog. A két szó szerint is  szomszédos cég, a Lange und Söhne és a Glashütte Original ismertségével és minőségével toronymagasan emelkedik ki a város többi óráscége közül. A Glashütte Original jogosan viseli márkanevében az „ Original” szót, hiszen jogutódja az egykori „ Glashüttei Óraüzemek” vállalatnak amely a második világháború utá fennmaradt glashüttei óracégek összeolvadásával jött létre. A szocialista éra és négy évnyi átmeneti időszak után került sor 1994-ben a privatizációra, amelyből a mai luxusmanufaktúra született. Nem volt egyszerű a lerobban  körülmények közepette újra elérni a világszínvonalat. A cég központi épülete és a géppark is jócskán felújításra szoruló állapotban volt, de az emberek, az egykor, még az államosítás előtt is a cégnél dolgozó szakemberek nagyon lelkesek voltak. És nagyon sok olyat is tudtak még, amelyeket az előző 40 évben csak részben használtak. A Glashütte Original termékeinek, ott van a helye a világ legfinomabb, legnemesebb órái között.
Glashűtte 100 éve.
GUB Kaliber 60. Gyártása: 1951-1958 között.
Gyűjteményből kihagyhatatlan de hordásra is kiváló gyönyörű  Katonai Glashütte óra caliber GUB 60 szerkezettel eredeti állapotú tokkal és számlappal az 1950-es évekből viseltes korabeli pilóta bőr szíjjal!
Made in GDR!
Igazi nagyon ritka kihagyhatatlan gyűjtői  darab!!
Gyönyörű egységesen patinás katonai számlap szép  indexekkel  szép foszforos mutatókkal. Szép patinás tok acél hátlappal. cal 60  szerkezete teszi dolgát jól  működik.. Hozzá patinás régi  bőr szíj. Igazi gyűjteményi darab lehet de hordásra sem utolsó ez a gyönyörű és nagyon ritka Gleshütte  óra. A képek magukért beszélnek. Mérete : 33 mm korona nélkül.
Pontosság, járástartalék, megbízhatóság nem vizsgált, így erre garanciát nem tudok vállalni, ha az óra nem működik arra külön a leírásban felhívom a figyelmét
Jó licitálást, kérem tekintse meg egyéb termékeimet is, a "felhasználó további termékei" -re kattintva!
Posta: 600 forint elsőbbségi ajánlva bubis borítékban.


Jelenlegi ára: 33 500 Ft
Az aukció vége: 2020-05-25 05:03 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése